Skip To Content
Wat is podotherapie? Wat is podotherapie?

Wat is podotherapie?

Wat is podotherapie?

De podotherapeut behandelt klachten die voortkomen uit afwijkingen van uw voeten en uw looppatroon. Ook behandelen zij huid- en nagelaandoeningen en geven zij preventieve adviezen.

Wanneer naar de Podotherapeut?

Voor elk voetgerelateerd probleem kijkt uw podotherapeut naar een passende oplossing.

Is een verwijzing noodzakelijk?

Tot september 2011 had u altijd een verwijzing nodig van een (huis)arts of specialist voor een bezoek aan de podotherapeut. De podotherapeut heeft een training ondergaan waardoor een verwijzing niet meer noodzakelijk is. Middels deze training, gegeven door de landelijke beroepsvereniging de NVvP, zijn onze podotherapeuten officieel gecertificeerd voor Direct Toegankelijkheid Podotherapie (DTP). Dit betekent dat u rechtstreeks “ zonder verwijzing “ terecht kunt bij ons.

Heeft u toch een verwijzing ontvangen van uw arts of behandelaar? Neem deze dan mee naar het eerste consult met uw podotherapeut.

Wilt u een afspraak maken?
Onze diensten
 • Drukmeting zolen

  Middels het computergestuurde drukmeetplatform kan uw podotherapeut een nauwkeurige analyse maken van uw stand- en bewegingsfunctionaliteit.

  Lees meer
 • Instrumentele behandeling

  De podotherapeut en medisch pedicure behandelen ook klachten als likdoorns, eeltplekken, wratten, schimmelnagels en ingegroeide nagels.

  Lees meer
 • Nagelbeugel

  Wanneer u met regelmaat last heeft van het ingroeien van uw teennagel kan de podotherapeut een nagelbeugeltechniek (orthonyxie) toepassen.

  Lees meer
 • Ortheses

  Wanneer u merkt dat uw tenen niet helemaal recht staan of drukplekken veroorzaken in uw schoenen kunnen we een orthese maken.

  Lees meer
 • Schoenadvies

  Veel voetklachten kunnen ontstaan door het dragen van verkeerd schoeisel. Bij ons krijgt u een klachtgericht schoenadvies.

  Lees meer
 • Wondbehandeling

  Orthopedische schoenen (OSA) zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de individuele behoeften voor uw specifieke voet- of medische problemen.

  Lees meer
 • Zolen

  Middels zolen kunnen uw voeten ondersteund worden of gecorrigeerd. Afhankelijk van welke diagnose kunnen wij zolen voor u ontwikkelen.

  Lees meer
Wij zijn aangesloten bij: