Skip To Content
Instrumentele behandeling Instrumentele behandeling

Instrumentele behandeling

Instrumentele behandeling

De podotherapeut en medisch pedicure behandelen ook klachten als likdoorns, eeltplekken, wratten, schimmelnagels en ingegroeide nagels door middel van instrumentele behandeling, ook wel voetbehandeling genoemd.

Wat is een instrumentele behandeling?

Bij een ingegroeide nagel wordt de onregelmatige zijde van de nagel weggesneden waardoor deze niet meer in de nagelwand kan drukken. Schimmelnagels worden aan de hand van freestechnieken dunner en egaler geslepen. Middels een scalpel en met freestechnieken kunnen likdoorns of eeltplekken verwijderd worden. Een likdoorn of eeltplek komt vaak door overdruk op de voet. Hiervoor zijn meerdere oorzaken aan te tonen. Om niet alleen symptomen te bestrijden maar daadwerkelijk de oorzaak aan te pakken zal uw podotherapeut u verder onderzoeken om te voorkomen dat de likdoorn en eeltplek (minder snel) terugkomt. Podotherapeutische zolen of een orthese kunnen dan de uitkomst bieden. Voor ingegroeide nagels wordt in de meeste gevallen een nagelbeugel gemaakt.

Bij Podotherapie Klok is er een (medisch) pedicure aanwezig die de periodieke instrumentele behandelingen op zich zal nemen.

Wilt u een afspraak maken?
Wij zijn aangesloten bij: