Skip To Content

Wondbehandeling

Wondbehandeling

Bij diabetespatiënten komt het voor dat er een wond (ulcus) ontstaat als gevolg van het gevoelsverlies (neuropathie) in de voeten. Indien u een wondje heeft ontdekt, neem dan direct contact op met uw huisarts. De wond moet zo snel mogelijk gezien worden, zeker als er ook tekenen van infectie optreden. Een infectie herkent u aan roodheid, warmte en zwelling rondom de wond. De huisarts zal bepalen of de wond door de podotherapeut in de praktijk of een gespecialiseerd team in het ziekenhuis zal worden behandeld.

Zo werkt een wondbehandeling

Diabetische wonden worden doorgaans behandeld door het weghalen van het aanwezige eelt en het verbinden middels speciale verband technieken. Diabetische wonden ontstaat veelal door overdruk. Om deze druk te reduceren zal er vilttherapie worden toegepast voor tijdelijk lokale drukvermindering.

Wanneer de wond genezen is worden er doorgaans hulpmiddelen als ortheses of podotherapeutische zolen vervaardigd of u wordt doorverwezen naar de specialist voor orthopedische schoenen om de kans op nieuwe wonden te reduceren.

Wilt u een afspraak maken?
Wij zijn aangesloten bij: