Skip To Content

Zolen

Zolen

Middels zolen kunnen uw voeten ondersteund worden of gecorrigeerd. Afhankelijk van welke diagnose wordt gesteld na het onderzoek wordt voor een dergelijke therapie gekozen.

De ondersteunende zool

De ondersteunende zool wordt gekozen wanneer het belangrijk is dat de voet wordt ge-immobiliseerde om meer stabiliteit te creëren en daarmee een betere stand en gangpatroon. Ook kan gekozen worden voor een ondersteunende zool om de druk beter over de voetzool te verspreiden en zo mogelijke drukplekken en eventueel wonden te voorkomen.

De corrigerende zool

De corrigerende zool wordt gekozen wanneer de voet een afwijkende stand heeft of een afwijkende beweging laat zien tijdens het lopen. De afwijkende beweging kan klachten veroorzaken. Het kan zelfs zo zijn dat er sprake is van een verschil tussen de linker en de rechter voet. Het lichaam is genoodzaakt dit te corrigeren en dat kost kracht. Ook vanuit een verschil tussen links en rechts kunnen klachten ontstaan. De corrigerende zool kan zowel een afwijkende stand als een verschil tussen links en rechts corrigeren.

Wilt u een afspraak maken?
Wij zijn aangesloten bij: